Capilon: Genombrottsorder
2012-01-11

"Scanacon får genombrottsorder från en världsledande titanproducent i Kina

Capilons dotterbolag Scanacon AB har genom sitt bolag i Kina tagit en ny order på ett syrakontrollsystem från Baoji Titanium Industry Co., Ltd. (BaoTi) i Kina. Ordervärdet uppgår till 500 000 euro med leverans under våren 2012. Scanacon vann beställningen i hård konkurrens med både utländska och inhemska leverantörer efter en flera år lång och mycket grundlig utvärderingsprocess av bolagets syrakontrollsystem.

Beställningen är en genombrottsorder då BaoTi är en ny kund till Scanacon. BaoTi är Kinas största och en av världens tre ledande titantillverkare. Kina är världens största producent och konsument av titan och BaoTi är ledande beträffande såväl kapacitet som kvalitet. Scanacon har tidigare erhållit flera mindre order från titantillverkare i Kina, Japan, Europa och USA. Scanacon befäster med order sin dominerande ställning inom detta snabbt växande segment.

BaoTi är baserade i centrala Kinas Shaanxi provins och är helägt av kinesiska staten. Den aktuella ordern avser en produktionslinje för titanband, både ren titan och titanlegeringar. I beställningen ingår ett syrakontrollsystem samt igångkörning och operatörsutbildning för systemet. Scanacon har goda förhoppningar om ytterligare beställningar under 2012 från kinesiska marknaden.

Scanacon är ett världsledande miljöteknikföretag inom syrahantering i metallbearbetningsindustrin. Scanacon utvecklar och marknadsför en bred portfölj av produkter och tjänster inom analys och dosering, cirkulation, filtrering och slamborttagning, syraåtervinning och syra-metallseparation samt spillvattenrening. Scanacons produkterbjudande erbjuder optimerad styrning av syrahanteringsprocessen vid sluttillverkning av rostfritt stål, kolstål, titan och andra speciallegeringar, oavsett om det sker via betning, etsning eller bearbetning. Scanacon erbjuder kunder en ökad produktivitet, besparingar, ökad kvalitet och en förbättrad miljöpåverkan.

Scanacon med huvudkontor i Sollentuna har försäljnings- och servicekontor i Hong Kong och Shanghai, Kina samt Hartville, USA. Scanacon är ett affärsområde i det publika private equity-företaget Capilon, listat på NASDAQ OMX First North. För mer information om Scanacon besök gärna www.scanacon.com"
 
« Tillbaka