Capilon: Dotterbolag etablerar försäljningsbolag i Italien
2011-12-15

"MJP Waterjets etablerar försäljningsbolag i Italien

Capilons dotterbolag Österby Marine har genom affärsområdet MJP Waterjets etablerat ett försäljningsbolag i italienska Viareggio. Strategin är att öka bolagets närvaro på den viktiga italienska marknaden.

Den italienska marknaden har historiskt varit mycket stor, speciellt vad gäller lyxjakter varav en betydande del exporteras till andra länder. Ambitionen är att skapa samarbeten med fler kunder och öka marknadsandelarna inom såväl regionen som segmentet lyxjakter. Som en del av satsningen har Marco Arnaboldi anställts som marknadsdirektör på MJP Waterjets International Italy. Han har ett långt och gediget förflutet inom italienskt båtbyggeri och är väl förtrogen med MJP Waterjets produktprogram.

Etableringen i Italien ligger i linje med MJP Waterjets internationaliseringsprocess. 2010 öppnades det första försäljningsbolaget i Singapore.

MJP Waterjets i Österbybruk är den snabbast växande globala leverantören av vattenjetaggregat. Bolaget utvecklar, marknadsför och levererar skräddarsydda, högeffektiva och slitstarka vattenjetaggregat. Aggregaten är teknikledande med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastigheter, lägre bränsleförbrukning och lägre livstidskostnad. MJP Waterjets levererar aggregat till myndighetsbåtar som kustbevaknings-, patrull-, landstignings-, och tullbåtar samt till servicefartyg, lyxyachter och snabbgående passagerarfärjor. Företaget grundades 1986 och har levererat över 800 vattenjetaggregat som är i drift runt om i världen."
 
« Tillbaka