Capilon: Genombrottsorder!
2011-12-06

"Scanacon får genombrottsorder från en ny privat kund i Kina

Capilons dotterbolag Scanacon AB har genom sitt bolag i Kina vunnit en ny order på ett syrakontrollsystem från Zhejiang Tsingshan Iron & Steel Co Ltd med stora möjligheter till ytterligare beställningar. Ordervärdet uppgår till 380 000 euro med leverans under våren 2012.

Beställningen är ett genombrott till en privat kund i Kina. Scanacon har tidigare erhållit flera stora order från statliga kinesiska stålbolag och bolaget är nu en ledande leverantör av syrakontrollsystem i Asien. Zheijiang Tsingshan är baserade i östra Kinas Zhejiang provins och är ett av Kina största privatägda stålföretag. Bolaget är dessutom topp-20 i världen för både rostfria plattor och långa produkter.

Den nya ordern avser en produktionslinje för rostfri tråd. I beställningen ingår ett syrakontrollsystem samt igångkörning och operatörsutbildning för systemet. Leverans sker i april 2012 och igångkörning väntas under sommaren 2012 tillsammans med den övriga processlinjen, som förutom Scanacons system är helt designat och tillverkat lokalt i Kina.

Scanacon har stora möjligheter att vinna ytterligare en order i samma storleksordning till samma verk när linjen är i full drift under andra halvan av 2012. Scanacon räknar också med en order från Zheijiang Tsingshan i början av 2012 gällande deras nya produktionslinje för rostfria band.

Den rostfria trådlinjen är designad att bli världens största och Tsingshan räknar med att senast 2013 vara en av världens tio största rostfria stålproducenter. Att Scanacon som enda utländska leverantör blivit utvald även av denna kund och i det för Kina relativt nya segmentet av privata stålproducenter, vittnar om bolagets internationella konkurrenskraft.

Scanacon är ett världsledande miljöteknikföretag inom syrahantering i metallbearbetningsindustrin. Scanacon utvecklar och marknadsför en bred portfölj av produkter och tjänster inom analys och dosering, cirkulation, filtrering och slamborttagning, syraåtervinning och syra-metallseparation samt spillvattenrening. Scanacons produkterbjudande erbjuder optimerad styrning av syrahanteringsprocessen vid sluttillverkning av rostfritt stål, kolstål, titan och andra speciallegeringar, oavsett om det sker via betning, etsning eller bearbetning. Scanacon erbjuder kunder en ökad produktivitet, besparingar, ökad kvalitet och en förbättrad miljöpåverkan.

Scanacon med huvudkontor i Sollentuna har försäljnings- och servicekontor i Hong Kong och Shanghai, Kina samt Hartville, USA. Scanacon är ett affärsområde i det publika private equity-företaget Capilon, listat på NASDAQ OMX First North. För mer information om Scanacon besök gärna www.scanacon.com"
 
« Tillbaka