Capilon: Ny stororder!
2011-11-23

"Scanacon tar ny stororder i Kina

Capilons dotterbolag Scanacon AB har via sitt bolag i Asien vunnit en ny stororder på ett syrakontrollsystem från ingenjörsföretaget FL Industries Inc. Ordervärdet uppgår till drygt 1 miljon dollar för systemet och igångkörning.

Leverans skall ske under våren 2012 och igångkörning väntas under hösten 2012 tillsammans med den övriga processlinjen. Scanacon skall förutom systemet för syraåtervinning och syrafiltrering även leverera en syraanalysator, reservdelar samt igångkörning och utbildning efter en tilläggsorder från slutkunden.

FL Industries är ett dotterbolag inom det franska industrikonglomeratet Fives Group. Bolaget ansvarar för att producera samt starta upp en processlinje för varmvalsade rostfria band för Sichuan Southwest Stainless Steel Co., Ltd., baserade i Sichuan, Kina. Slutkunden Sichuan Southwest är södra Kinas största tillverkare av rostfritt stål och 2010 sålde Scanacon ett likartat system för deras första processlinje. Framgången med det första systemet var avgörande för att Scanacon erhöll även denna nya stororder.

Scanacon har med ordern befäst och stärkt sin ledande position i Asien som leverantör av syrakontrollsystem. Mer än hälften av bolagets omsättning genereras nu i Asien som har en hög och stabil tillväxt inom området. Scanacons totala orderingång under 2011 har varit god och orderstocken inför 2012 ligger på en bra nivå.

Scanacon är ett världsledande miljöteknikföretag inom syrahantering i metallbearbetningsindustrin. Scanacon utvecklar och marknadsför en bred portfölj av produkter och tjänster inom analys och dosering, cirkulation, filtrering och slamborttagning, syraåtervinning och syra-metallseparation samt spillvattenrening. Scanacons produkterbjudande erbjuder optimerad styrning av syrahanteringsprocessen vid sluttillverkning av rostfritt stål, kolstål, titan och andra speciallegeringar, oavsett om det sker via betning, etsning eller bearbetning. Scanacon erbjuder kunder en ökad produktivitet, besparingar, ökad kvalitet och en förbättrad miljöpåverkan.

Scanacon med huvudkontor i Sollentuna har försäljnings- och servicekontor i Hong Kong och Shanghai, Kina samt Hartville, USA. Scanacon är ett affärsområde i det publika private equity-företaget Capilon, listat på NASDAQ OMX First North. För mer information om Scanacon besök gärna www.scanacon.com"
 
« Tillbaka