Capilon: Ny VD i Scanacon utsedd
2011-11-10

"Scanacon utser ny VD

Stig Lundström har utsetts till ny VD i Scanacon, ett av Capilons dotterbolag. Stig har en gedigen erfarenhet från exportinriktade industriföretag. Han har varit verksam i ledande befattningar inom ABB i nära 20 år på flera olika tjänster, både nationellt och internationellt. Under de senaste 10 åren har han drivit sin egen konsultverksamhet. Han har här varit verksam i många större företag bl a BE Group, Inwido, Bombardier och Alimak.

– Vi välkomnar Stig som ny VD i Scanacon. Stig har en väldokumenterad erfarenhet inom speciellt försäljning och projektledning vilket passar mycket bra in i Scanacon. Hans internationella erfarenhet blir en viktig pusselbit i Scanacons framtida utveckling. Han kommer att bidra till att Scanacon fortsätter att tillhöra en exklusiv skara av Nordens mest lönsamma industriföretag, säger Göran Sigfridsson, tf VD, Capilon. Stig tillträder sin tjänst den 1 januari 2012 då han efterträder Benny Ström som varit tf VD sedan maj 2011.

Scanacon är ett världsledande miljöteknikföretag inom syrahantering i metallbearbetningsindustrin. Scanacon utvecklar och marknadsför en bred portfölj av produkter och tjänster inom analys och dosering, cirkulation, filtrering och slamborttagning, syraåtervinning och syra-metallseparation samt spillvattenrening. Scanacons produkterbjudande erbjuder optimerad styrning av syrahanteringsprocessen vid sluttillverkning av rostfritt stål, kolstål, titan och andra speciallegeringar, oavsett om det sker via betning, etsning eller bearbetning. Scanacon erbjuder kunder en ökad produktivitet, besparingar, ökad kvalitet och en förbättrad miljöpåverkan.

Scanacon med huvudkontor i Sollentuna har försäljnings- och servicekontor i Hong Kong och Shanghai, Kina samt Hartville, USA. Scanacon är ett affärsområde i det publika private equity-företaget Capilon, listat på NASDAQ OMX First North. För mer information om Scanacon besök gärna www.scanacon.com"
 
« Tillbaka