Capilon: Österby Gjuteri vände till vinst under första kvartalet 2011
2011-04-14

"Österby Gjuteri, ett affärsområde i Capilon, vände till vinst under första kvartalet 2011 och uppnådde ett rörelseresultat på 3,5 (-4,2) MSEK, med en rörelsemarginal på 7,5 %. Omsättningen uppgick till 46,4 (26,5) MSEK, vilket motsvarar en omsättningsökning med 75 %. Österby Gjuteris rörelseresultat förbättrades väsentligt jämfört med föregående år, främst tack vare att företaget uppnådde en högre omsättning, vilket skapade ett positivt resultat i den sencykliska och volymberoende verksamheten.

– Österby Gjuteri gick med förlust under förra året, så den starka, positiva resultatvändningen under första kvartalet är mycket glädjande. Det positiva resultatet är frukten av hårt arbete och ökad försäljning, men också tack vare förbättrad styrning, samt tydligare kvalitets- och leveransfokus hos företagets nya ledning och befintliga personal, säger Alex Molvin, VD, Capilon.

Österby Gjuteris försäljning ökade under fjärde kvartalet 2010 och ordersituation förbättrades ytterligare, med en order på 19 MSEK, som togs i januari 2011. Ordern avser leverans av rostfritt, färdigbearbetat, kvalificerat stålgjutgods och kommer att ske under 2011. Detta är den största externa order som Österby Gjuteri tagit under de senaste tre åren, och kan leda till ytterligare affärer med samma kund framöver. Under 2010 utsågs Magnus Eldh till ny VD och Mats Fredriksson till ny produktionschef och vice VD i Österby Gjuteri.

Österby Gjuteri, i Österbybruk, tillverkar och marknadsför rostfritt, färdigbearbetat, kvalificerat stålgjutgods i korta serier till kunder inom marina-, cellulosa, stål- och energisektorn i Europa. Österby Gjuteri är en del av den svenska industrigruppen Österby Marine, inkluderande MJP Waterjets och Alcopropeller. Österby Gjuteri är också en intern leverantör till MJP Waterjets och Alcopropeller.

Österby Marine ägs av det publika private equity-företaget Capilon, listat på NASDAQ OMX First North. Capilon genomför just nu en riktad nyemission till allmänheten med sista teckningsdag 17 april. För mer information om den riktade nyemission, besök gärna www.capilon.se"

 
« Tillbaka