Capilon: Dotterbolag tar ny stororder!
2011-04-11

"MJP Waterjets, den snabbast växande globala leverantören av vattenjetaggregat, tar ytterligare en order värd 2 miljoner euro avseende vattenjetaggregat till indiska kustbevakningen. Leveranser av vattenjetaggregat kommer att ske under 2011 - 2012.

– Detta är andra ordern till indiska kustbevakningen och ett kvitto på ett starkt förtroende för MJP Waterjets levererade tekniska prestanda, life cycle cost och service, säger Alex Molvin, VD, Capilon.

I september, 2010 tog MJP Waterjets ett av de största kontrakten någonsin i vattenjetbranschen, värt 12 miljoner euro. Rekordordern avser leverans av vattenjetaggregat för 36 båtar till indiska kustbevakningen under 2010 - 2013. Ordern är en viktig referens för MJP Waterjets fortsatta försäljning i Indien, som förväntas bli den globalt största vattenjetmarknaden under de närmaste åren.

MJP Waterjets är den snabbast växande globala leverantören av vattenjetaggregat. Företaget utvecklar, marknadsför och levererar skräddarsydda, högeffektiva och slitstarka vattenjetaggregat. MJP Waterjets erbjuder teknikledande vattenjetaggregat med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastighet, lägre bränsleförbrukning och lägre life cycle cost.

MJP Waterjets levererar vattenjetaggregat till myndighetsbåtar som kustbevaknings-, patrull-, landstignings- och tullbåtar, samt till servicefartyg, lyxyachter och snabbgående passagerarfärjor. Totalt har 24 länder valt vattenjetaggregat från företaget för sina myndighetsbåtar. MJP Waterjets grundades 1986 och har idag över 800 vattenjetaggregat i drift runtom i världen.

MJP Waterjets, med huvudkontor i Österbybruk och försäljningskontor i Singapore, är en del av den svenska industrigruppen Österby Marine, inkluderande Österby Gjuteri och Alcopropeller. Österby Marine ägs av det publika private equity-företaget Capilon, listat på NASDAQ OMX First North."

 
« Tillbaka