Capilon: TermoRegulator genomför stort tekniklyft för att skapa ökad försäljning
2011-03-21

"TermoRegulator genomför ett stort tekniklyft för att skapa ökad försäljning och investerar 9 MSEK i en ny stansmaskin. Stansmaskinen har ett robotiserat verktygsväxlingssystem och inbyggda förädlingssteg. Den offensiva maskininvesteringen är inriktad på att öka försäljningen till både befintliga och nya kunder inom prioriterade marknadssegment som ventilation, värme och energi. Investeringen möjliggör även ökad försäljning av Kvarnmon Hydraulics hydraultankar i både rostfritt utförande och framöver även i aluminium.

– TermoRegulators offensiva investering i en ny stansmaskin innebär ett stort tekniklyft för företaget. TermoRegulators konkurrenskraft stärks ytterligare och företaget blir ännu vassare vad gäller automatisering, produktivitet och förädlingsgrad. Detta ger företaget goda möjligheter att öka försäljningen till både befintliga och nya kunder, säger Alex Molvin, VD, Capilon.

Leverans och driftsättning av maskininvesteringen kommer att ske under våren 2011.

TermoRegulator i Motala är ett affärsområde i Capilon. TermoRegulator har i sin tur en verksamhet som bedrivs i tre affärsområden: TermoRegulator, Kvarnmon Hydraulics och eC ErgoTronic. Termoregulator är ledande i Sverige inom tillverkning och sammanbyggnad av tunnplåtsdetaljer med kunder inom branscher som vitvaror, fordon, ventilation, värme, energi och inredning.

Kvarnmon Hydraulics i Hudiksvall utvecklar och marknadsför högkvalitativa hydraultankar för mobilhydraulikapplikationer till maskinbyggarkunder i transport-, bygg- och verkstadsindustrin. TermoRegulator tillverkar Kvarnmon Hydraulics hydraultankar.

eC ErgoTronic utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning för industriell automation med tyngdpunkt på programstyrda och manuella lägesställare och rullbockar, som erbjuder förbättrad produktivitet och arbetsmiljö till kunder i verkstadsindustrin.

TermoRegulator ägs av det publika private equity-företaget Capilon, listat på NASDAQ OMX First North. För mer information om TermoRegulator besök gärna www.termo.se"

 
« Tillbaka