Capilon: Stororder för dotterbolag!
2011-02-15

"MJP Waterjets tar order värda 2 miljoner euro i Asien och Europa

MJP Waterjets, den snabbast växande globala leverantören av vattenjetaggregat, tar order värda totalt 2 miljoner euro i Asien och Europa. Det är första gången som MJP Waterjets nyetablerade försäljningskontor i Singapore bidrar till ökad försäljning i Asien. Nya order avser leverans av vattenjetaggregat till myndighetsbåtar och snabbgående passagerarfärjor. Leveranser kommer att ske under 2011.

– MJP Waterjets nya order på 2 miljoner euro är delvis frukten av vårt nyöppnade försäljningskontor i Singapore som medför ökad marknadsnärvaro och förbättrad service till våra kunder i Asien och Mellanöstern, säger MJP Waterjets VD, Hans Andersson.

MJP Waterjets etablerade ett nytt försäljningskontor i Singapore under 2010. Försäljningskontoret har stärkt företagets närvaro på de snabbväxande marknaderna i Asien och Mellanöstern, där företaget har en betydande marknadsandel i segmentet myndighetsbåtar. I september, 2010 tog MJP Waterjets ett av de största kontrakten någonsin i vattenjetbranschen, värt 12 miljoner euro. Rekordordern avser leverans av vattenjetaggregat för 36 båtar till indiska kustbevakningen. Ordern är en viktig referens för MJP Waterjets fortsatta försäljning i Indien, som förväntas bli den globalt största vattenjetmarknaden under de närmaste åren. MJP Waterjets hade per 2010-12-31 en befintlig orderstock på 27 miljoner euro.

MJP Waterjets är den snabbast växande globala leverantören av vattenjetaggregat. MJP Waterjets utvecklar, marknadsför och levererar skräddarsydda, högeffektiva och slitstarka vattenjetaggregat. MJP Waterjets erbjuder teknikledande vattenjetaggregat med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastighet, lägre bränsleförbrukning och lägre livstidskostnad.

MJP Waterjets levererar vattenjetaggregat till myndighetsbåtar som kustbevaknings-, patrull-, landstignings- och tullbåtar, samt till servicefartyg, lyxyachter och snabbgående passagerarfärjor. Totalt har 24 länder valt vattenjetaggregat från MJP Waterjets för sina myndighetsbåtar. MJP Waterjets grundades 1986 och har idag över 700 vattenjetaggregat i drift runtom i världen.

MJP Waterjets i Österbybruk är en del av den svenska industrigruppen Österby Marine, inkluderande Österby Gjuteri och Alcopropeller. Österby Marine ägs av det publika riskkapitalbolaget Capilon, listat på NASDAQ OMX First North."

 
« Tillbaka