SeaNet: Avsiktsförklaring
2010-10-08

"Det norska rederiet Fjord Line tecknar avsiktsförklaring med Seanet

Seanet Maritime Communications AB (publ), noterat på First North, har tecknat en avsikts-förklaring med det norska rederiet Fjord Line om leverans av mobiltjänster ombord på två av rederiets nya fartyg.

Avsiktsförklaringen med norska Fjord Line gäller leverans av Seanets GSM-tjänst ombord på Fjord Lines två nya fartyg. De nya fartygen är beställda och beräknas tas i drift 2012. Fartygen är av typen CruiseFerry. Detta innebär att de är byggda som kryssningsfartyg med alla bekvämligheter ombord, men anpassade för att traffikera en reguljär rutt.

Fjord Line är ett modernt och populärt rederi som erbjuder säkra och bekväma resor mellan Norge och kontinenten. Rederiet trafikerar idag sträckorna mellan Bergen, Stavanger, Kristiansand och Hirtshals i Danmark med passagerarfartyget MS Bergensfjord och HSC Fjordcat. Rutterna betecknas som tillväxtmarknader och rederiet har en ambition att erbjuda sina passagerare en angenäm och bekväm resa med de bästa hytterna, utsökta måltider, levande musik och ett brett utbud av taxfreevaror.

- Fjord Line ger oss en möjlighet att stärka vår skandinaviska hemmamarknad och vi är mycket glada för vårt nya samarbete, säger Klas Lundgren, vVD för Seanet.

Seanet installerar och driver mobiltelefoni och bredband på kryssnings- och handelsfartyg. C-Cell är Seanets fartygsanpassade och småskaliga GSM-miljö som ger passagerare möjlighet att använda sina vanliga mobiltelefoner ombord. C-Spot är Seanets Wi-Fi-tjänst för Internet-café och trådlös uppkoppling för bärbara datorer mot internet, via satellit."
 
« Tillbaka