Consilium: Ny stororder!
2010-06-14

"Consilium erhåller order om 22 MSEK i Saudiarabien

Consilium Automation i Mellan Östern har erhållit en automationsorder om 22 MSEK till en smörjoljefabrik i Saudiarabien

Consilium Automation i Mellersta Östern har erhållit en order om 22 MSEK för ett komplett automationssystem, inklusive elektriska system, tillhörande särskilda produkter och system samt instrumentering, för en smörjoljefabrik som byggs för Petromin i Jeddah, Saudiarabien.

Fabriken blir fullt automatiserad för att minimera bemanningsbehovet, med automatiserad drift och kontroll för lager, blandning, påfyllnad, förpackning, produkthantering och lasthantering via fartyg/lastbil.

Consilium skall leverera ett komplett automationssystem, med ett PLC-baserat kontrollsystem, elektriska system, samt tillhörande särskild utrustning och instrumentering. Systemet inkluderar motorkontroll, transformatorer, generatorer, nödsystem, särskild belysning, CCTV-system för övervakning, radarsystem för nivåmätning, brandlarm och samtliga instrument.

Consilium Automation har tidigare framgångsrikt genomfört liknande automationsprojekt avseende smörjoljefabriker för ENOC i Förenade Arabemiraten och för FUCHS i Jordanien.

”Den goda orderingången för affärsområdet Automation fortsätter. Vi förväntar, liksom tidigare uttryckts, en väsentlig ökning av nettoomsättningen under de närmaste åren. Detta är ett bra exempel på tillväxtpotentialen för de satsningar som Consilium genomfört under de senaste åren”, säger Consilium’s koncernchef Ove Hansson."
 
« Tillbaka