Duroc: Viktigt avtal!
2010-03-31

"Duroc Rail tecknar 5-årigt avtal med AAE

Duroc Rail har tecknat ett 5-årigt underhållsavtal med schweiziska AAE. AAE är en av Europas största privata vagnsägare med omkring 600 vagnar på den svenska marknaden, bland annat SSABs Stålpilen. Det totala ordervärdet beräknas uppgå till ca 100 Mkr över en 5-årsperiod.

- AAE är en aktör som tagit marknadsandelar i Sverige de senaste åren. Duroc Rail har levererat underhåll till AAE under flera år, för 2009 uppgick leveransvärdet till ca 15 Mkr. Vi har nu fått förtroendet att ingå ett 5-årigt avtal, vilket vi är väldigt stolta och glada över, säger Dan Bergman vd för Duroc Rail i Luleå. Avtalet avser underhåll av hjulpar för bland annat AAEs vagnpark hos Stålpilen som transporterar SSABs stålämnen mellan Luleå och masugnarna i Oxelösund och Borlänge. Underhållet innefattar bland annat svarvning, omstomning och kvalitetssäkring av hjulpar. ____________________________________
AAE är ledande i Europa avseende uthyrning av godsvagnar. Med mer än 25 000 vagnar förfogar AAE över Europas modernaste vagnpark. Företagets vagnar finns över hela Europa. Bolaget har sitt huvudkontor i Schweiz."
 
« Tillbaka