Capilon: Dotterbolag tar största ordern någonsin!
2009-09-29

"Capilon AB (publ): Alcopropeller tar största ordern någonsin värd 16 MSEK

Alcopropeller tar order värd 16 MSEK, vilket är den största ordern någonsin för företaget. Ordern är i form av ett ramavtal avseende propellerblad. Slutkund är en propellertillverkare i Europa och leveranser ska ske löpande under 2010.

– Jag är mycket nöjd med ordern på 16 MSEK som tryggar en bra grundbeläggning för 2010. Ordern är resultatet av aktiv marknadsbearbetning och tidigare genomförda investeringar, i en fräsmaskin och laser scanner, som inneburit ett tekniklyft för verksamheten, säger Magnus Eldh, VD, Alcopropeller.

Alcopropeller har haft en positiv resultat- och verksamhetsutveckling under de senaste två åren.

– Alcopropeller är ett av Capilons mindre, men historiskt sett mest lönsamma affärsområden. Det är positivt att företaget tar en stor order trots utmanande marknadsförhållanden, säger Alex Molvin, VD, Capilon.

Alcopropeller i Örebro bearbetar komplicerade krökta ytor, framförallt propellerblad i rostfritt stål och brons för den europeiska marknaden. Alcopropeller är ett affärsområde i Capilon-koncernen och ingår i dotterbolaget Österby Marine, som har tre affärsområden; Österby Gjuteri, MJP Waterjets och Alcopropeller."
 
« Tillbaka