SeaNet: Ny order!
2009-02-12

"Seanet erhåller GSM - och bredbandsorder av det grekiska rederiet Ventouris Ferries

Seanet Maritime Communications AB (publ), listat på First North, har tecknat ett avtal med det grekiska rederiet Ventouris Ferries. Avtalet gäller en leverans av en komplett kommunikationslösning med GSM - och bredbandstjänster för färjorna M/S Polaris och M/S Seatrade som trafikerar Adriatiska havet.

Seanet skall leverera en komplett kommunikationslösning för GSM till Ventouris Ferries fartyg Polaris och Seatrade som trafikerar linjen mellan Igoumenitsa i Grekland och Bari i Italien.

- GSM och Internet är mycket viktigt för våra passagerare ombord. Seanet kunde snabbt och enkelt leverera det vi bad om, säger kapten Emanuel Petropoulos, vd Ventouris Ferries.

Seanet installerar och driver mobiltelefoni och bredband på kryssnings-och handelsfartyg.
C-Cell är Seanets fartyganpassade och småskaliga GSM-miljö som ger passagerare möjlighet att använda sina vanliga mobiltelefoner ombord. C-Spot är Seanets Wi-Fi-tjänst för Internet-café och trådlös uppkoppling mot internet, via satellit, för bärbara datorer.

- Vi är glada att Ventouris Ferries har gett oss förtroendet. Denna order är ett genombrott på den grekiska marknaden och är ett mycket viktigt steg för Seanet eftersom den grekiska sjöfartsnäringen är den tredje största i världen, säger Klas Lundgren, VD för Seanet.

Med fartygen Seatrade och Polaris, har Seanet, per den 12 februari, 25 kontrakt avseende kommunikationslösningar för fartyg. Av dessa är 15 i drift och ger löpande trafikintäkter." 
« Tillbaka