Capilon: Stororder!
2009-01-07

"MJP Waterjets tar order värd 83 MSEK i Sydkorea

Österby Marines affärsområde MJP Waterjets tar order värd 83 MSEK avseende vattenjetaggregat i Sydkorea. Slutkund är sydkoreanska kustbevakningen och leverans kommer att ske under år 2010 och år 2011.

Ordern på 83 MSEK är MJP Waterjets fjärde affär i Sydkorea. Den första ordern på 12 MSEK togs i mars 2007. Totalt har MJP Waterjets under de senaste två åren tagit order värda totalt 233 MSEK i Sydkorea, som är världens största varvsnation, före Kina och Japan.

- MJP Waterjets fjärde order i Sydkorea befäster vår teknikledande ställning och starka position på världsmarknaden för gråa båtar (myndighetsbåtar). Detta skapar också nya möjligheter för fler stora affärer i Asien, säger Österby Marines VD, Hans Andersson.

MJP Waterjets är en av de största aktörerna på världsmarknaden för vattenjetaggregat. MJP Waterjets utvecklar, tillverkar och marknadsför vattenjetaggregat för s.k. gråa båtar, d.v.s. myndighetsbåtar (tull, patrull- och kustbevakningsbåtar), lyxyachter och snabbgående passagerarfärjor. MJP Waterjets har teknikledande vattenjetaggregat med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastighet och lägre bränsleförbrukning, vilket ger en effektiv och lång operationstid. MJP Waterjets försäljning sker främst till Asien och Europa med kunder i Sydkorea, Kina, Taiwan, Spanien, Frankrike, Italien och Turkiet, m.fl. länder.

Österby Marine i Österbybruk, med affärsområdena Österby Gjuteri, MJP Waterjets och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen."
 
« Tillbaka