SeaNet: Ny order!
2008-10-07

"Seanet får order av italienska rederiet Grimaldi Lines

Seanet, Seanet Maritime Communications AB (publ), listat på First North, har tecknat ett avtal med det italienska rederiet Grimaldi Lines avseende GSM-tjänster för fartyget Cruise Barcelona. Fartyget trafikerar medelhavet.

Seanet skall leverera och en komplett kommunikationslösning för GSM till Grimaldi Lines fartyg Cruise Barcelona som trafikerar sträckan Civitavecchia i Italien och Barcelona i Spanien. Fartyget sjösattes 2008 och har kapacitet för 2 300 passagerare. Skeppet är i det högre kvalitetssegmentet med restauranger, barer, bassänger, casino, spa och relax faciliteter etc. Seanets GSM system driftsattes den 30 september i samband med den stora internationella konferensen XII Euromed, en allians mellan EU's utrikesministrar och 12 andra stater i södra medelhavet, ombord.

- Det är väsentligt för oss att kunna erbjuda GSM-tjänster ombord. Seanet kunde snabbt och enkelt leverera det vi efterfrågade, säger Emanuele Grimaldi, Managing Director Grimaldi Group.

Seanet installerar och driftsätter mobiltelefoni samt bredband ombord på färje-, kryssningsoch handelsfartyg. C-Cell är Seanets fartygsanpassade småskaliga GSM-miljö ombord på passagerarfartyg som ger passagerare möjlighet att använda sina vanliga mobiltelefoner
ombord på fartyget. C-Spot är Seanets Wifi tjänst som ger passagerare Internet café och trådlös access för åtkomst med laptops av internet via satellit på fartygen.

- Grimaldi är ett av världens största rederier om man ser till tonnage vilket gör det synnerligen smickrande att de valt oss som leverantör. Vi har på kort tid erhållit flera beställningar på våra tjänster från större rederier. Det är ett resultat av vårt utökade
försäljningsarbete och fokus på prioriterade marknader, säger Klas Lundgren, VD för Seanet.

Totalt med fartyget Cruise Barcelona har Seanet per den 7 oktober 22 kontrakt på kommunikationslösningar för fartyg varav 12 är i drift. Seanet erhåller löpande trafikintäkter från driftsatta fartyg."

 
« Tillbaka