Termo Holding: Nya order!
2008-06-27

"Österby Marine tar order för totalt 13 MSEK

Termoregulator Holding AB (publ) ("Termo Holdings") dotterbolag Österby Marine och dess två affärsområden Alcopropeller och Österby Gjuteri tar order för totalt 13 MSEK. Alcopropeller som tog sin första order i Asien tidigare i juni tar en uppföljningsorder på 4 MSEK. Ordern avser propellerblad till kund i Asien och leverans ska ske under 2009. Österby Gjuteri tar samtidigt order till två befintliga industrikunder i Norden för totalt 9 MSEK med leverans under 2008.

- Orderstocken i Österby Marine var redan innan dessa order rekordstor och företagets resultatutveckling under närmaste året avgörs därför inte av industrikonjunkturen, utan snarare av hur väl Projekt +30 implementeras i organisationen, säger Termo Holdings VD, Alex Molvin.

Österby Marine har i juni startat effektiviseringsprogrammet "Projekt +30". Målet med detta är att öka produktionsvolymen med 30 % utifrån befintliga resurser under de närmaste två åren. Projekt +30 ska öka produktionsvolymen för att matcha rekordorderstocken och skapa förutsättningar för ökad lönsamhet och tillväxt.

Alcopropeller i Örebro tillverkar komplicerade krökta ytor, framförallt propellerblad i rostfritt stål och brons. Alcopropeller är idag en av de fyra största aktörerna på Europamarknaden för tillverkning av propellerblad.

Österby Gjuteri i Österbybruk vidareförädlar stålgjutgods till komplicerade produkter för den marina branschen, cellulosaproduktion och tung industri. Arbetet utförs med datorstyrda svarv-, borrnings-, eller fräsmaskiner.

Österby Marine, med affärsområdena Österby Gjuteri, Marine Jet Power ("MJP") och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Marine har 140 anställda (120 st i Österbybruk och 20 st i Örebro)."

 
« Tillbaka