Termo Holding: Genombrottsorder!
2008-06-12

"Österby Marine bryter ny mark i Asien

Termoregulator Holding AB (publ) ("Termo Holdings") dotterbolag Österby Marine och dess två affärsområden Alcopropeller och Österby Gjuteri tar för första gången order utanför Europa. Alcopropeller tar en order på 4 MSEK avseende propellerblad till kund i Asien. Österby Gjuteri tar en första order på 0,5 MSEK avseende reservdelar till kund inom tung industri i Indien.

- Det är första gången som dessa två affärsområden tar order i Asien, och i Alcopropellers fall är det ett direkt resultat av nyligen genomförd fräsinvestering som inneburit ett tekniklyft för affärsområdet, säger Österby Marines VD, Hans Andersson.

Alcopropeller i Örebro tillverkar komplicerade krökta ytor, framförallt propellerblad i rostfritt stål och brons. Alcopropeller är idag en av de fyra största aktörerna på Europamarknaden för tillverkning av propellerblad.

Österby Gjuteri i Österbybruk vidareförädlar stålgjutgods till komplicerade produkter för den marina branschen, cellulosaproduktion och tung industri. Arbetet utförs med datorstyrda svarv-, borrnings-, eller fräsmaskiner.

Österby Marine, med affärsområdena Österby Gjuteri, Marine Jet Power ("MJP") och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Marine har 140 anställda (120 st i Österbybruk och 20 st i Örebro)."

 
« Tillbaka