Novus Finans: Nyhetsbrev
2008-05-21

"Till dig som är aktieägare och kund hos Novus Finans.

Att sprida sina investeringar i onoterat på flera företag är nödvändigt. Många fantiserar om att investeringen i onoterade företag där man på ett tidigt skede får vara med är ett frö till en mångdubbling av investeringen. En börsnotering är ju vad man hoppas på, eller att det blir uppköpt. Risken är att man kan bli sittandes där. Istället för att själv investera i onoterade företag kan du låta oss ta risken åt dig. Du får då både potential och riskspridning.

Vi investerar till största delen i onoterade företag som har en uttalad strategi om att genomföra någon form av exit som till exempel börsnotering. Vi har en intressant aktieportfölj bestående av företag inom olika områden som befinner sig i olika stadier av mognad.

DUBBLA DITT INVESTERADE VÄRDE
Idag finns det 21 företag i vår aktieportfölj som vi räknar med att växa till 30 företag under 2008. Som aktieägare tar man del i alla nya företag som vi förvärvar. På så sätt kommer din investering att ha en bra utveckling över tiden.

INNEHAV
I portföljen finns nu 21 olika företag: Bet and Be Best, Solid Will, 21 Century, Gaming Intelligence, Nova Hem, Mediaplanet, Niconovum, Independent Pharmaceutica, Garcio, Nomisys, Combex, Flextoll, IQ Object, Swedesafe, Reinhold Polska, Escapi, Ooups, Bet4everyone, FastTV och LIDDS.

BÖRSNOTERING
Bet and Be Best som ingår i vår portfölj går ihop med företaget Avatar som gör en plattform till frågesport/quiz, samt byter namn till Community Entertainment och noteras på Aktietorget i början av juni.

NYTT INNEHAV
I dagarna presenterar vi vårt nya företag, Looks Medical AB.

ERBJUDANDE TILL DIG SOM AKTIEÄGARE
Till dig som är aktieägare i Novus Finans kommer vi att rikta ett mycket förmånligt erbjudande i form av en nyemission på väldigt låg kurs då ni har deltagit i uppbyggnaden av företaget.

NYTT MANAGEMENT
Mikael Granqvist som tar över rodret som vd i Novus Finans har 20 års erfarenhet från affärslivet med tyngdpunkt på försäljning och företagsutveckling. Utbildad ekonom från Electrolux Business School och har varit bosatt Schweiz under de senaste sex åren. Mikael har framförallt arbetat med varumärkesbyggande för företag som Magneten, Eksjöhus, Oceanic, Aros Kontorsutrustning, Äventyrscenter Malmö och Insider import export. Mikael har ett brett internationellt kontaktnät och gedigen erfarenhet av management, som blir en viktig stöttesten i Novus framtid.

Klas-Göran Karlsson övergår till att ansvara för nya innehav och fortsatta uppbyggnaden av portföljen.

Vi kommer även på bolagsstämman utöka styrelsen med kompetenta personer som vi vill ska ta Novus Finans till nästa steg.

Istället för att ta risken med att investera i enskilda onoterade företag kan man investera i vår aktieportfölj. Det är det närmaste man kan komma en fond på detta område. Man minskar risken men är ändå med på uppgången.

Väl möt inför en spännande tid.

Mikael Granqvist
VD Novus Finans
Malmö
Maj 2007

www.novusfinans.se"
 
« Tillbaka