Termo Holding: Två rekordorder!
2008-03-17

"Termo Holding (publ): Österby Marine tar två rekordorder värda totalt 101 MSEK

Termoregulator Holding AB (publ) (”Termo Holdings”) dotterbolag Österby Marine tar två rekordorder värda totalt 101 MSEK. Den ena ordern på 86 MSEK har tagits av Österby Marines affärsområde Marine Jet Power (”MJP”) och avser vattenjetprodukter. Slutkund är sydkoreanska kustbevakningen och leverans ska ske under 2009. Detta är MJP:s och företagets största order någonsin och den kommer att leda till nyanställning av sex till tio personer. Den andra ordern på 15 MSEK har tagits av Österby Marines affärsområde Alcopropeller och avser propellerblad. Detta är också Alcopropellers största order någonsin. Slutkund är en propellertillverkare i Europa och leverans ska ske under 2008.
– MJP:s rekordorder är frukten av en medveten satsning i Asien och inte minst Sydkorea, där vi nu tagit affärer för totalt 150 MSEK sedan första ordern i mars 2007. Rekordordern till Alcopropeller är resultatet av ett offensivt marknadsarbete, säger Österby Marines VD, Hans Andersson.

MJP i Österbybruk är en av de största aktörerna på världsmarknaden för vattenjetprodukter. MJP utvecklar, tillverkar och marknadsför vattenjetaggregat för snabbgående passagerarfärjor, kustbevakningsbåtar och lyxyachter. MJP har teknikledande vattenjetprodukter med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastighet och lägre bränsleförbrukning, vilket ger en effektiv och lång operationstid. MJP:s försäljning sker främst till Asien och Europa med kunder i Sydkorea, Kina, Taiwan, Spanien, Frankrike, Italien och Turkiet, m.fl. länder.

Alcopropeller i Örebro tillhandahåller kompetens och kapacitet för färdigbearbetning, mätning och balansering av propellerblad i rostfritt stål och brons. Alcopropellers försäljning sker främst till ledande propellertillverkare i Europa.

Österby Marine, med affärsområdena Österby Gjuteri, MJP och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Marine har 130 anställda (110 st i Österbybruk och 20 st i Örebro) och är ett helägt dotterbolag till Termo Holding."

 
« Tillbaka