Termo Holding: Utöker produktionskapaciteten!
2007-12-21

"Termo Holding
Alcopropeller utökar produktionskapaciteten

Termoregulator Holding AB (publ) ("Termo Holdings") dotterbolag Österby Marine och dess affärsområde Alcopropeller befinner sig i en tillväxtfas och utökar produktionskapaciteten. Alcopropeller investerar 6 MSEK i en femaxlig fräsmaskin för tillverkning av frästa propellerblad med en vikt upp till fyra ton. Maskininvesteringen är av offensiv karaktär och genomförs för att kunna möta kundernas ökade efterfrågan.

- Maskininvesteringen är en milstolpe för Alcopropeller och innebär ett tekniklyft för affärsområdet. Alcopropeller har haft en stark orderingång under året och kan nu även erbjuda kunder frästa propellerblad med modern produktionsteknik, säger Österby Marines VD, Hans Andersson.

Alcopropeller med säte i Örebro tillverkar komplicerade krökta ytor, framförallt propellerblad i rostfritt stål och brons. Alcopropeller är idag en av de fyra största aktörerna på Europamarknaden för tillverkning av propellerblad.

Österby Marine, med affärsområdena Österby Gjuteri, Marine Jet Power och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Marine har 130 anställda (110 st i Österbybruk och 20 st i Örebro) och är ett helägt dotterbolag till Termo Holding."
 
« Tillbaka