Termo Holding: Ny stororder!
2007-12-06

Termo Holding (publ): Österby Gjuteri tar order värd 40 MSEK

Termoregulator Holding AB (publ) ("Termo Holdings") dotterbolag Österby Marine och dess affärsområde Österby Gjuteri tar order värd 40 MSEK till kund i Europa inom den marina branschen. Leveranser avser rostfria detaljer och beräknas att ske under 2009 - 2010. Österby Marine förvärvades av Termo Holding i mars 2007 och har under de senaste nio månaderna offentliggjort order värda sammanlagt 300 MSEK.

- Österby Marine beslutade i oktober om att investera 13 miljoner kronor i bearbetningsutrustning och tack vare denna satsning har vi redan nu tagit en första order på 40 miljoner kronor, säger Österby Marines VD, Hans Andersson.

Österby Gjuteri vidareförädlar stålgjutgods till komplicerade produkter för den marina branschen, cellulosaproduktion och tung industri. Arbetet utförs med datorstyrda svarv-, borrnings-, eller fräsmaskiner.

Österby Marine, med affärsområdena Österby Gjuteri, Marine Jet Power och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Marine-koncernen har 125 anställda (105 st i Österbybruk och 20 st i Örebro) och är ett helägt dotterbolag till Termo Holding."
 
« Tillbaka