Duroc: Fin provisionsaffär för dotterbolag!
2007-11-14

"Durocs dotterbolag Wikman Gerber erhåller provisionsaffär från Scania

Som svensk agent för MAG-gruppen har Wikman Gerber erhållit sin hittills största provisionsaffär. Wikman Gerber har förmedlat ordern mellan Scania och maskinleverantören Ex-Cell-O Cross Hüller. Affären avser leverans av två hela produktionsliner till Scanias motortillverkning i Södertälje.

- Det här är naturligtvis en prestigeorder för Wikman Gerber och Swedish Tool-gruppen. Men den visar också på fortsatta satsningar inom svensk verkstadsindustri, vilket är positivt för hela branschen, säger Sture Wikman, ansvarig för försäljningen inom Wikman Gerber.

Wikman Gerber är specialiserade på helhetslösningar avseende verktygsmaskiner och produktionsliner till industrin och företaget representerar en rad maskintillverkare och varumärken världen över.

Ordern från Scania är en direktaffär mellan Scania och maskinleverantören Ex-Cell-O Cross Hüller, ingående i MAG-gruppen.

Affären omfattar två produktionsliner, innefattande flertalet bearbetningsmaskiner med tillhörande hanteringssystem. Den ena linen är för bearbetning av Scanias stora V8-block och den andra linen är för bearbetning av cylinderhuvuden. Leverans kommer att ske under 2008 och 2009.

- Investeringen gör vi för att öka kapaciteten i vår motortillverkning i Södertälje, förklarar Urban Enander på Scania Inköp. Det här är en av flera affärer vi gjort med Wikman Gerber genom åren och vi hyser stort förtroende för deras kunnande och för de huvudmän som de representerar, bland annat MAG-gruppen.

Wikman Gerber har under 2007 gått samman med Swedish Tool, Vislanda Maskin och Tool Center. Tillsammans utgör gruppen en av Sveriges största leverantörer av utrustning till verkstadsindustrin, med komplett sortiment omfattande ett 60-tal internationellt kända varumärken." 
« Tillbaka