Termo Holding: Rekordinvesterar!
2007-10-22

"Termo Holding (publ): Österby Marine genomför rekordinvestering på 13 MSEK

Termoregulator Holding AB (publ), (”Termo Holdings”), dotterbolag Österby Marine genomför sin största investering någonsin genom att investera totalt 13 MSEK för att kunna möta en ökad orderingång. Investeringen utökar verkstadskapaciteten i affärsområdet Österby Gjuteri och utgörs av två svarvar samt förvärv av en industrifastighet.

Investeringen i två identiska svarvar, utrustade med drivna verktyg, innebär att kapaciteten för bearbetning ökar med 20 %. Storleken på detaljerna som ska tillverkas i svarvarna är ungefär 900 mm i diameter och 4000 mm i längd. Svarvarna kommer att placeras i den förvärvade industrifastigheten med en produktionsyta på 1600 kvadratmeter. Industrifastigheten angränsar till företagets nuvarande produktionslokaler i Österbybruk. Fem nya medarbetare ska även rekryteras till mekaniska verkstaden som ett resultat av investeringen.

Österby Marine med affärsområdena Österby Gjuteri, Marine Jet Power och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Marine har 125 anställda (105 st i Österbybruk och 20 st i Örebro) och är ett helägt dotterbolag till Termo Holding."

 
« Tillbaka