Benchmark Oil and Gas: VD-brev
2007-10-05

"BENCHMARK OIL & GAS: VD:s MÅNADSBREV

Bästa aktieägare,

En glädjande nyhet är att källan Norwood Heirs LaFleur Unit No. 2 kommer att tas i produktion i början av nästa vecka. Det är 3-4 veckor tidigare än planerat. Vi räknar med att den nya källan kommer att producera ungefär lika mycket som sin syster källa Norwood Heirs LaFleur Unit. No. 1 som är vår hitintills bästa källa.

Borrning av källan Gulf Fee B-1 går enlig plan. Vi här idag nått ett djup av cirka 5 900 fot. Källan ska borras till ett djup av 6 600 fot vilket vi bör nå i början av nästa vecka. Vi räknar med att det kommer att ta 4-6 veckor att få källan kommersiell.

I augusti i år orsakade orkanen Humberto problem med strömförsörjningen till Orangefältet, vilket har påverkade produktionen negativt. Vi har jobbat hårt för att rätta till problemen som strömavbrotten orsakade. Produktion siffrorna för september visar att vi är på rätt väg.

En annan väldigt viktig händelse är att vi erhållit våra leasingrättigheter av staten Alaska efter att vi genomfört slutbetalningen. Den totala arean uppgår till 90 616 acres. Det kan synas märkligt vi fick en något mindre tilldelning men det är inget ovanligt i sådana här auktionsförfaranden. Staten Alaska har under 18 månader gått igenom våra 20 blocks och funnit att vissa områden inte fullt ut kunde ingå i våra leasingrättigheter. Det beror på att staten Alaska själv inte hade mineralrättigheterna till hela området. För den framtida produktionen har den minskade aren ingen praktisk betydelse för oss.

Det är först nu när vi har fått leasingrättigheterna i Alaska som vi på allvar kan börja bjuda in partners och börja planera för framtiden. Vi kommer nu noga gå igenom våra områden och ta fram en specifik strategi för respektive område. I detta arbete har vi tagit hjälp av en av de främsta konsulterna inom området i USA. Han har bland annat genomfört flera utredningar åt den amerikanska staten och vi är nöjda med att knutit hans kompetens till oss.

Jan Lundqvist, VD Houston"
 
« Tillbaka