Benchmark Oil and Gas: Framgångsrik borrning m m
2007-09-24

"Benchmark Oil & Gas: Framgångsrik Borrning Av Källan Norwood Heirs Lafleur Unit No. 2.

Benchmark offentliggör att borrningen av källan Norwood Heirs LaFleur Unit No. 2 på Orangefältet, Texas varit framgångsrik. Källan har borrats till ett djup av 6 454 fot. Tre nivåer med olja och gas har upptäckts.

− Den första analysen visar att källan ligger på ungefär samma nivå som Heirs LaFleur Unit No. 1 som är vår hitintills bästa källa. Bolagets rörelseandel (WI) i källan är 56,5 procent. Vi räknar att det kommer ta fyra till sex veckor att få källan kommersiell, säger VD Jan Lundqvist i en kommentar.

Borriggen kommer inom kort att flyttas till nästa borrplats som blir källan Gulf Fee No. B-1.

Uppdatering av Alaska

Staten Alaska har gett Benchmark leasingrättigheter att bedriva olje och gas prospektering i tjugo block motsvarande 90 616 acres i Cook Inlet.

Bolaget fick våren 2006 preliminärt leasingrättigheter på 109 440 acers. Staten Alaska har sedan dess gått igenom området och funnit att visa områden inte kunde arrenderas ut viket är förklarning till minskning av antalet acers. Slutbetalningen för leasingrättigheterna blev USD 857 000.

− Vi är mycket nöjda med att äntligen fått leasingrättigheterna i Cook Inlet klara. Att våra leasingrättigheter blev något mindre saknar praktisk betydelse. Nu kan vi på allvar börja planera för framtiden i Alaska säger VD Jan Lundqvist i en kommentar.

Staten Alaska har rättigheterna till 12,5 procent royalty av den framtida produktionen."
 
« Tillbaka