PSI Spelinvest: Förvärv!
2007-09-21

"PSI Spelinvest AB (publ): PSI Spelinvest tecknar avsiktsförklaring om förvärv av Lyckobingo.com

PSI Spelinvest AB har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av Lyckobingo.com. Förvärvet, som man planerar att finansiera genom en apportemission motsvarande 30 procent av aktierna i PSI Spelinvest, är villkorat av en sedvanlig due diligence samt ett godkännande från en extra bolagsstämma.

Lyckobingo, som startades 2006, är idag en av de populäraste onlinebingo sajterna i Sverige med över 30 000 spelare. Verksamheten, som är under kraftig tillväxt, genererar idag ett positivt kassaflöde. Lyckobingo ligger på samma nätverk som PSI Spelinvest onlinebingosajt Minbingo med Lasse Kronér som ambassadör.

”Inom PSI Spelinvest har Lyckobingo.com möjlighet att bygga väsentligt större värden än vad vi skulle ha klarat av på egen hand. Jag är stolt över det vi byggt och ser fram emot att bli en del av PSI Spelinvest och fortsatt värdeskapande”, säger Lyckobingos grundare Daniel Kaplan.

”Förvärvet är i linje med PSI Spelinvests strategi att investera i spännande utvecklingsbara spelbolag. Lyckobingo passar oss som hand i handske då synergierna mellan bolagen är betydande och omedelbara, dessutom är utvecklingsmöjligheterna stora”, säger Bengt Jönsson styrelseordförande i PSI Spelinvest.

Lyckobingos nuvarande ägare Firm Factory Network har som ambition att vara långsiktig ägare och tillsammans med PSI Spelinvest bygga upp en stark företagsgrupp inom internetbaserat spel.

Daniel Kaplan som bl.a. startat Tradera.com, Sveriges ledande auktionstjänst som såldes 2006 till amerikanska Ebay för närmare 400 miljoner kronor driver nu Firm Factory Network. Firm Factory Network, med en portfölj på över 10 engagemang, som startar och utvecklar bolag inom nya medier, avser att förstärka PSI Spelinvest med sin breda internetkompetens."

 
« Tillbaka