Termo Holding: Ny stororder till MJP!
2007-09-17

"MJP tar order värd 17 MSEK i Asien

Österby Gjuteri-koncernens affärsområde Marine Jet Power ("MJP") tar order värd 17 MSEK från kund i Asien. Beställning avser vattenjetprodukter för snabbgående passagerarfärjor. Leverans beräknas ske under 2008. Österby Gjuteri-koncernen förvärvades av Termoregulator Holding AB (publ) ("Termo Holding") i mars 2007 och har under de senaste sex månaderna offentliggjort order värda sammanlagt 225 MSEK.

MJP utvecklar, tillverkar och marknadsför vattenjetaggregat för snabbgående passagerarfärjor, kustbevakningsbåtar och lyxyachter. MJP har teknikledande vattenjetprodukter med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastighet och lägre bränsleförbrukning, vilket ger en effektiv och lång operationstid. MJP:s försäljning sker främst till Asien och Europa med kunder i Kina, Taiwan, Sydkorea, Spanien, Frankrike, Italien och Turkiet, m.fl. länder.

Österby Gjuteri-koncernen, med affärsområdena Österby Gjuteri, MJP och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Gjuteri-koncernen har 125 anställda (105 st i Österbybruk och 20 st i Örebro)."
 
« Tillbaka