Termo Holding: Två nya order!
2007-08-09

"Termo Holding (publ): MJP tar två order värda totalt 20 MSEK

Österby Gjuteri-koncernens dotterbolag Marine Jet Power (”MJP”) tar två order värda totalt 20 MSEK från kunder i Asien och Australien. Beställningar avser vattenjetprodukter för snabbgående passagerarfärjor och lyxyachter. Leverans beräknas ske under 2008. Österby Gjuteri-koncernen förvärvades av Termoregulator Holding AB (publ) (”Termo Holding”) i mars 2007 och har under de senaste fem månaderna offentliggjort order värda sammanlagt 200 MSEK.

MJP utvecklar, tillverkar och marknadsför vattenjetaggregat för snabbgående passagerarfärjor, kustbevakningsbåtar och lyxyachter. MJP har teknikledande vattenjetprodukter med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastighet och lägre bränsleförbrukning, vilket ger en effektiv och lång operationstid. MJP:s försäljning sker främst till Asien och Europa med kunder i Kina, Taiwan, Sydkorea, Spanien, Frankrike, Italien och Turkiet, m.fl. länder.

Österby Gjuteri-koncernen, med dotterbolagen MJP och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Gjuteri-koncernen har 125 anställda (105 st i Österbybruk och 20 st i Örebro)."

 
« Tillbaka