Termo Holding: Stororder till dotterbolag!
2007-08-01

"MJP tar två order värda totalt 64 MSEK i Sydeuropa

Österby Gjuteri-koncernens dotterbolag Marine Jet Power ("MJP") tar två order värda totalt
64 MSEK i Sydeuropa avseende vattenjetprodukter. Ett franskt varv som är ny kund till MJP har beställt vattenjetprodukter för 50 MSEK. Ordern avser MJP:s nyutvecklade produkt, Double Reverse Bucket ("DRB")-vattenjetaggregat och är den största någonsin i företagets historia. Ett spanskt varv som är en kund till MJP sedan tidigare har beställt vattenjetprodukter för 14 MSEK.

- Ordern till Frankrike är ett genombrott för MJP:s nya produkt Double Reverse Bucket för mindre, högpresterande vattenjetaggregat och visar att produkten är tekniskt och prismässigt konkurrenskraftig, säger MJP:s och Österby Gjuteri-koncernens VD, Hans Andersson.

MJP:s leverans till det franska varvet kommer att ske under 2008 - 2011 medan leverans till spanska varvet beräknas ske under 2008.

MJP utvecklar, tillverkar och marknadsför vattenjetaggregat för snabbgående passagerarfärjor, kustbevakningsbåtar och lyxyachter. MJP har teknikledande vattenjetprodukter med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastighet och lägre bränsleförbrukning, vilket ger en effektiv och lång operationstid. MJP:s försäljning sker främst till Asien och Europa med kunder i Kina, Taiwan, Sydkorea, Spanien, Frankrike, Italien och Turkiet, m.fl. länder.

Österby Gjuteri-koncernen, med dotterbolagen MJP och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Gjuteri-koncernen har 125 anställda (105 st i Österbybruk och 20 st i Örebro) och är ett helägt dotterbolag till Termoregulator Holding AB (publ) ("Termo Holding") sedan i mars 2007."

 
« Tillbaka