Termo Holding: Jätteorder!
2007-05-31

"Termo Holding

MJP tar rekordorder värd 50 MSEK i Sydkorea

Österby Gjuteri-koncernens dotterbolag Marine Jet Power ("MJP") tar rekordorder värd
50 MSEK avseende vattenjetprodukter i Sydkorea. Slutkund är sydkoreanska kustbevakningen och leverans kommer att ske under 2008.

MJP:s försäljning sker främst till Asien och Europa med kunder i Kina, Taiwan, Sydkorea, Spanien, Italien och Turkiet, m.fl. länder.

- Detta är MJP:s största order någonsin och den betyder mycket för den fortsatta affärsmässiga utvecklingen av MJP och stärker vår position som en av de största aktörerna på världsmarknaden för vattenjetaggregat. Vår första order i Sydkorea som vi tog i mars var avgörande för den här affären, säger MJP:s och Österby Gjuteri-koncernens VD, Hans Andersson.

Österby Gjuteri-koncernen, med dotterbolagen MJP och Alcopropeller, är ett helägt dotterbolag till Termoregulator Holding AB (publ) ("Termo Holding") sedan i mars 2007.

- Österby Gjuteri-koncernen har sedan förvärvet tagit större order för ett totalt värde om drygt
100 MSEK, varav MJP står för tre fjärdedelar av volymen. Detta bekräftar vår initiala förvärvsanalys om att Österby Gjuteri med MJP i spetsen står inför en kraftig vinst- och omsättningstillväxt de närmaste åren, säger Termo Holdings VD, Alex Molvin.

MJP utvecklar, tillverkar och marknadsför vattenjetaggregat för snabbgående passagerarfärjor, kustbevakningsbåtar och lyxyachter. MJP har teknikledande vattenjetprodukter med en verkningsgrad som ger möjlighet till högre hastighet och lägre bränsleförbrukning, vilket ger en effektiv och lång operationstid.

Österby Gjuteri är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen. Österby Gjuteri-koncernen har 125 anställda (105 st i Österbybruk och
20 st i Örebro)."
 
« Tillbaka