Termo Holding: Stororder!
2007-03-15

"Termo Holding (publ): MJP tar en första sydkoreansk order värd ca 12 MSEK

Österby Gjuteri-koncernens dotterbolag Marine Jet Power (”MJP”) har tagit en första sydkoreansk order på en vattenjetprodukt värd ca 12 MSEK. Slutkund är sydkoreanska kustbevakningen och leverans beräknas ske i augusti i år.
MJP har egna världsledande vattenjetprodukter för hög topphastighet och relativt sett låg bränsleförbrukning, vilket ger kustbevakningsbåtar en effektiv och lång operationstid. MJP har kunder i Kina, Taiwan, Spanien och Turkiet, m.fl. länder och ordern på ca 12 MSEK är bolagets första i Sydkorea.

– Vi bryter ny mark i Sydkorea och denna första order kommer sannolikt att leda till fler affärer i landet. MJP har vuxit kraftigt på senare tid och vi står inför en fortsatt internationell marknadsexpansion, säger MJP:s och Österby Gjuteri-koncernens VD, Hans Andersson.

MJP utvecklar, tillverkar och marknadsför vattenjetaggregat för snabbgående passagerarfärjor, kustbevakningsbåtar och lyxyachter. Försäljningen sker främst till Asien och Europa.

Österby Gjuteri-koncernen är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen, cellulosaindustrin och övrig tung industri.

Termoregulator Holding AB (publ), (”Termo Holding”), har den 12 mars tecknat ett föravtal om att förvärva Österby Gjuteri-koncernen i Österbybruk med dotterbolagen MJP och Alcopropeller."

 
« Tillbaka