Duroc - högteknologisk satsning!
2007-02-15

"Duroc - en högteknologisk satsning i Varberg - laseranläggning för underhåll on-site på Ringhals

- Det är en flerårig kontakt vi haft med Duroc som nu har krönts med framgång, säger Lars-Gunnar Berndtsson, näringslivschef i Varbergs kommun. Ringhals gör stora satsningar inom teknik och säkerhet och det drar naturligtvis till sig högteknologiska företag som Duroc Engineering. Det är oerhört glädjande.

Duroc har under flera år levererat laserbaserat underhåll till kärnkraftverket Ringhals. Under 2006 togs beslutet att göra laserteknologin mobil och därmed öka tillämpningen och applikationsområdena.

- Våra satsningar är drivna av det samarbete som vi haft tillsammans med Ringhals under flera år, både vad gäller material- och teknikutveckling, förklarar Durocs koncernchef Erik Albinsson. Vi ser också att underhåll on-site är något som efterfrågas allt mer på marknaden.

- Vi har stora förhoppningar att med Durocs mobila laserteknologi kunna lösa lite svårare svetsproblem på vitala anläggningsdelar, säger Christer Gunnarsson, forskningschef på Ringhals AB. Den här typen av högteknologiskt utvecklingssamarbete har ju även ett internationellt intresse, såväl för teknologin i sig som för Ringhals som kompetenscentrum.


Durocs mobila laseranläggning flyttades efter montering och grundkonfigurering till Ringhals i december förra året och är efter färdigställda grundkvalificeringar redo för underhållsjobb on-site.

Invigning sker den 15 februari på Ringhals kärnkraftverk."

 
« Tillbaka