Consilium - mkt fin order!
2006-12-04

"Consiliums stärker sin marknadsposition inom LNG

Marinelektronikföretaget Consiliums unika lösning för brandlarm och gasdetektering på LNG-fartyg (Liquefied Natural Gas) fortsätter att röna framgång. Sedan september har order på system till 8 st LNG-fartyg tecknats. Ordervärdet exklusive optioner uppgår till över 7 MSEK.

Efterfrågan på LNG-fartyg ökar stadigt. Idag finns över 145 beställningar på LNG-fartyg i varvens orderböcker runt om i världen, varav 109 st i Korea. Consilium har genom sin integrerade säkerhetslösning för LNG-fartyg och sitt nära samarbete med de koreanska varven lyckats erövra en stark position inom detta segment. De order som Consilium tecknat, på brand och gaslarm till LNG-fartyg under 2006, motsvarar över 80 procent av alla avgjorda LNG-affärer under denna period. De beställda fartygen kommer att byggas på de två koreanska varven Hyundai och Daewoo och i huvudsak operera under ”Qatar Gas” – av många betraktat som väldens största LNG-projekt.

– LNG-marknaden fortsätter att växa och har idag blivit ett viktigt premium segment där Consilium, precis som på marknaden för kryssningsfartyg, är den dominerande leverantören av brandlarm och gasdetekteringssystem. Genom att arbeta nära varv och redare har vi kunnat ta fram lösningar som är speciellt anpassade för dessa fartyg. Vi är den enda leverantören som kan erbjuda den unika kombinationen av brandlarm och gasdetektering och det har blivit en stor konkurrensfördel för oss, kommenterar Ove Hansson, VD för Consilium.

Stockholm 2006-12-04

CONSILIUM AB (publ)"
 
« Tillbaka