Optegra: Handlas exklusive inköpsrätt
2006-11-06

"Malmö 2006-11-06

Optegra AB (publ) handlas första dagen exklusive inköpsrätt i Termo Holding

Den 6 november är första dagen för handel i Optegra exklusive inköpsrätt i Termo Holding. 14 november (tidigare kommunicerat 13 november) är beräknad första dag för handel i Termo Holding aktien på First North.

Emissionsprospektet i samband med Termo Holdings listning på First North kommer att offentliggöras den 8 november och finnas tillgängligt på hemsidorna www.optegra.se, www.termoholding.se samt www.mangold.se. Handel med inköpsrätter kommer att ske på First North under perioden 13 november till 23 november och teckningstiden sker under perioden 13 november till 28 november."

Vår kommentar: Varje aktie i Optegra ger rätt att köpa en aktie i Termo Holding (som äger Termo Regulator) för 1,15 kr. Sound Invest äger 227 000 aktier i Optegra och avser att utnyttja alla sina inköpsrätter. Detta innebär att vår totala investering i Optegra och Termo Holding är ca 2,15 kr (Optegra) + 1,15 kr (Termo) = 3,30 kr, och detta ska sedan jämföras med Optegras kurs + Termos kurs när den senare noteras på First North (se ovan). På litet sikt är vi övertygade om att summan av Optegras och Termos kurser klart kommer att överstiga de 3,30 kr/aktie som vi har investerat i dessa bolag.

Rasmus Palmqvist
Placeringsansvarig
Sound Invest


 
« Tillbaka