Consilium: Två nya köprekommendationer och teknisk köpsignal!
2006-09-04

Efter Consiliums halvårsrapport och besked om uppdelning av bolaget i två fristående och noterade bolag (Marina System och Komponenter) den 24 augusti kom det snabbt en mycket positiv kommentar med upprepad köprekommendation från Smallcap.se (se tidigare nyhetsmail). En vecka efter rapporten (torsdagen den 31 augusti) kom det två nya analyser som båda gav köprekommendation till Consiliumaktien.

1. ”Köpläge inför uppdelningen.
Stockpicker ser positivt på Consiliums planerade uppdelning av koncernen.
Köprekommendationen kvarstår därför. 2007 års förväntade vinst på 4 kr per aktie ger ett P/E-tal på 9,9. Riktkursen sätts till 50 kr.”
Källa: http://www.privataaffarer.se/analyser/showanalyze.asp?intAnalyzeid=8709

2. ”Consilium: Renodling helt rätt, köp - Veckans Affärer”
Marinelektronikföretaget Consilium har insett att framtiden inte finns i konglomerat och ska fokusera på marinteknik. Det är helt rätt, anser Veckans Affärer.
Tidningen anser att renodlingen synliggör värdena i den marina verksamheten. Satsningen på svarta lådor börjar ge avkastning. Risken är att komponenttillverkningen kanske
inte håller för avknoppning.
Tidningen spår en vinst per aktie på 2 kronor i år och 4 kronor nästa år, komponenttillverkningen borträknad för 2007, vilket ger ett p/e-tal på 20 respektive 10.
Vill huvudägaren familjen Rosenblad släppa greppet finns det en uppköpsmöjlighet efter renodlingen.
Veckans Affärer anser att sedan bolaget noterades 1996 har det knappats funnits ett bättre läge att äga aktien. Tidningen rekommenderar köp. Potentialen i aktien bedöms som måttlig med 20-30 procent på ett års sikt.” Källa: http://www.affarsvarlden.se/art/147549

Det är, glädjande nog, inte bara fundamentalt som det ser mycket bra ut för Consilium. Även den tekniska analysen anser att det är köpläge. Så här säger Smallcap.se om TA-läget i en analys från den 3 september:
”Consilium (42,30)
Förra veckans analys: ”Consilium steg under torsdagen och fredagen som ett resultat av ny information. Det indikerar att aktien står inför ett brott uppåt ur konsolideringen som varit intakt sedan mitten av maj månad. En långsiktig trendvändningssignal effektueras om Consilium bryter upp över 41 SEK.” 41 SEK har brutits och därmed är trenden att betrakta som uppåtriktad. Alla rekyler/konsolideringar är köpvärda.”


Rasmus Palmqvist
Placeringsansvarig
Sound Invest
 
« Tillbaka