Benchmark Oil & Gas: Fem borrningar på gång!
2006-08-30

BENCHMARK OIL & GAS AB (PUBL): PROGRAMMEN I TEXAS OCH ALASKA UTVECKLAS SNABBARE ÄN PLANERAT

Benchmark Oil & Gas AB (publ) offentliggör idag att en rigg har anlänt på plats i Orange County i syfte att inleda borrning av den första källan av sex i bolagets utvecklingsprogram i detta område.

Källan "Sun Fee No.1" kommer att borras till ett djup av 5,900 fot. Vid slutförd borrning kommer riggen att flyttas till nästa källa i Orange County, "Cora Granger". Vid framgångsrika borrningar kommer Benchmark Oil & Gas AB (publ) att erhålla 100% av intäkterna från dessa källor. Vid färdigställd borrning av "Cora Granger" kommer riggen att flyttas igen i syfte att inleda borrning av källan "Norwood Hrs-LaFleur", i vilken bolaget har en Working interest-andel om 56,5%. Vid ett lyckat resultat kan ovanstående tre källor i Orange County resultera i månatliga intäkter till Benchmark Oil & Gas AB (publ) om cirka 200,000 USD.

Benchmark Oil & Gas AB (publ) kan idag även offentliggöra att bolaget slutit ett borrkontrakt avseende den första av två "Yegua-källor" i Lavaca County. En rigg är redan på plats vid den första borrplatsen. I dessa två källor har Benchmark Oil & Gas AB (publ) en Working interest-andel om 66%. Vid framgångsrika borrningar kan dessa två källor resultera i månatliga intäkter till Benchmark Oil & Gas AB (publ) på mer än 600,000 USD.

Jan Lundqvist, verkställande direktör i Benchmark Oil & Gas AB (publ), säger i en kommentar:
"Tekniska data indikerar att källorna som vi nu skall borra i Orange och Lavaca Counties är lågriskkällor. Vid framgångsrika borrningar kan bolagets bevisade och sannolika reserver öka väsentligt. I dagsläget ligger våra utvecklingsprogram i såväl Texas som Alaska före tidigare kommunicerad plan."


Rasmus Palmqvist
Placeringsansvarig
Sound Invest
 
« Tillbaka