Cybercom: Mycket fin order och ett mycket positivt besked!
2006-06-14

Först ordern:

”2006-06-14 8:10

Cybercom vald att hantera Sony Ericssons externa webbplatser

Cybercom och Sony Ericsson har tecknat avtal gällande applikationsansvar, utveckling och test av Sony Ericssons externa webbplatser med tillhörande funktionaliteter. Avtal har tecknats fram till 31 december 2008 och uppdraget förläggs till stor del till Cybercoms offshoreverksamhet. I åtagandet kommer Cybercom dels att sköta den löpande förvaltningen, dels att vara delaktig i viktiga utvecklings- och testprojekt.

- Vår portal är en av våra viktigaste marknadskanaler för att bygga relationer med våra kunder och erbjuda produktinformation och service. Den goda erfarenhet vi har från att samarbeta med Cybercom gör att vi beslutat lägga utökat ansvar hos dem, säger Mats Frisk, Director Internet Solution Centre på Sony Ericsson.

- Vi är mycket glada för förtroendet som vi får från Sony Ericsson, säger Bengt Levin, vice VD på Cybercom Group. Ett av Cybercoms expertisområden är utveckling och förvaltning av portaler och mobila lösningar och vi har sedan 2002 haft applikationsansvar för olika delar av Sony Ericssons webbplatser. I och med vår nystartade verksamhet i Indien kan vi nu erbjuda konkurrenskraftiga offshoretjänster och utökade åtaganden. Cybercoms medarbetare arbetar både onshore i närhet med kunden och offshore för strukturerade arbetspaket. På så vis säkerställs snabb leverans, kvalitet och 24/7 support och utveckling.

- Det här är en väldigt viktig affär för oss. Sony Ericsson är en av våra största kunder och förtroendet de ger oss bekräftar att vår strategi är riktig och vårt erbjudande attraktivt. Vi tror att det är avgörande att kunna vara en aktör med global leveransförmåga. Våra kunders marknad är ofta global och där är vi en aktör att räkna med. Vi ser en nära framtid inom vår bransch där vår tillväxt lokalt sker genom attraktiva 7/24 leveranser och där best shore leveranser är viktiga ingredienser, säger Mats Alders VD och koncernchef Cybercom Group.

Affären har tecknats i juni och en överflyttningsperiod innehållande flera steg är beräknad fram till oktober månad. Omkostnader för offshoreuppstarten inkluderas i andra kvartalet 2006.”

Sedan det mycket positiva beskedet:

”CYBERCOM:ÖRESUNDSVERKSAMHETENS MÅL 06 REDAN NÅTT ENL VD-MEDIA (Direkt) 2006-06-14 16:41

STOCKHOLM (Direkt) Cybercoms Öresundsverksamhet har
redan nått koncernens mål om en rörelsemarginal på minst 10
procent 2006.
Det uppger Cybercoms vd Mats Alders för nyhetstjänsten
Rapidus.
"Öresundsregionen är en stor drivkraft inom Cybercom i
dag och levererar enligt koncernens mål. Jag lämnar inte några
exakta siffror, men bolagen drar inte ner den totala
marginalen. De ligger över 10 procent redan" säger Mats
Alders.
Cybercoms dotterbolag i Sydsverige och Danmark stod för
över 200 miljoner av koncernens totala omsättning på 476
miljoner kronor under 2005.”

Vår kommentar: Ovanstående stärker oss i vår uppfattning att Cybercom just nu är extremt undervärderade. En snar och ganska rejäl uppvärdering bör komma inom kort.
För ytterligare information: Läs gärna den färska intervju med Cybercoms VD som finns på http://www.smallcap.se/


Rasmus Palmqvist
Placeringsansvarig
Sound Invest


 
« Tillbaka