Impact Coatings: Order
2020-01-17

"Impact Coatings har erhållit en beställning på ett INLINECOATER™-system för beläggning av radomer (radaremblem) för säkerhetssystem till fordon. Beställaren är komponenttillverkaren Zanini Auto Group (Spanien). Ordervärdet är EUR 710 000 och leverans är planerad till tredje kvartalet 2020.

Zanini har 1 400 anställda globalt och levererar till många av världens ledande fordonstillverkare. Företagets produkter inkluderar dekorativa plastkomponenter av hög kvalitet för användning både exteriört och interiört. Zanini tillverkar bland annat radomer, ett växande produktsegment inom fordonsindustrin.

Ordet “radom” används för det radartransparenta väderskyddet kring en radarantenn. Dagens nya bilar använder radar för säkerhetssystem som hjälper föraren (advanced driver-assistance systems ‒ ADAS). En fordonsradar är ofta placerad bakom frontens emblem, i stötfångaren, integrerad i bilens sidobackspeglar eller i andra plastkomponenter. En radom i form av ett radartransparent emblem tillåter signalen att passera med låg dämpning."
 
« Tillbaka