Bronova: Närmar sig förvaltningsmålet enligt VD
2017-09-19

"RÖR OSS MOT MÅL OM 4 MDR KR I FASTIGHETSBESTÅND - VD

Det sedan 2016, på First North, listade Brinova rör sig mot det uppsatta målet om 4 miljarder kronor i fastighetsbestånd (före utgången av 2018) efter att löpande ha genomfört kompletterande förvärv.

Det sade vd Per Johansson på Stockholm Corporate Finance Fastighetsdag och påpekade att bolagets fastighetsbestånd uppgick till 2,7 miljarder vid halvårsskiftet samt 3,5 miljarder inklusive framtida tillträden.

Brinova riktar in sig mot samhälls- och bostadsfastigheter i södra Sverige men har ett kommersiellt inslag i form av 19 procent av portföljen. Den andelen kan nog tänkas "minska till 12-14 procent" framöver, enligt vd:n. Men med centrala samhällsfastigheter, med uthyrning till kommuner som bas, påpekade han att ett "visst inslag av kommersiell uthyrning" samtidigt blir naturlig.

Sett till yta är bolagets största städer Landskrona, Eslöv och Kristianstad. Rörande den sista staden har bolaget velat utöka sin närvaro, sade han och var därmed nöjd med att fem fastigheter tillträds i början på oktober. De är uthyrda till Sparbanken Skåne och förvärvas för 135 miljoner kronor.

Bolaget jobbar också "hela tiden med primärt fokus på att hitta kompletterande förvärv", fortsatte han och uppgav även att "nyproduktion är en viktig del för vår tillväxt", då framför allt på bostadssidan."
 
« Tillbaka