HAKI (f d Midway): Försäljning av dotterbolag
2024-01-02

"Industribolaget Haki Safety har tecknat avtal om att avyttra FAS Converting Machinery. Köpare är amerikanska CMD Corporation och köpeskillingen uppgår till 3,7 miljoner dollar på skuldfri basis, enligt ett pressmeddelande.

Affären, som förväntas slutföras under det första kvartalet 2024, beskrivs inte få någon väsentlig påverkan på koncernens resultat efter skatt. Kassaflöde och nettoskuld kommer påverkas positivt med motsvarande belopp som köpeskillingen.

FAS Converting Machinery ingår i affärsområdet Industrial Services och hade en årlig försäljning om cirka 86 miljoner kronor under 2022.

– Verksamheten har varit en del av Haki Safety-koncernen sedan 2009 och har tjänat oss väl. Men i och med Haki Safetys strategiomläggning, från ett konglomerat till dagens industrikoncern med fokus på säkerhetsprodukter och -lösningar på tillfälliga arbetsplatser, passar det helt enkelt inte in i det framtida Haki Safety som vi just nu bygger. Jag är därför mycket nöjd att kunna kommunicera denna affär och vill önska verksamheten, dess ledning och nya ägare all lycka till framöver, säger Sverker Lindberg, vd och koncernchef för Haki Safety."
 
« Tillbaka