IQObject: Viktigt avtal!
2006-02-23

I måndags (20/2) meddelade vårt onoterade innehav IQObject att man tecknat ett mycket viktigt avtal med Falck Alarm:

”IQOBJECT TECKNAR STRATEGISKT SAMARBETSAVTAL MED FALCK ALARM KRING DEN NYA MICROLARM-LÖSNINGEN EASYGARD.

Avtalet innebär att Falck Alarm blir partner och återförsäljare av IQObjects nya microlarm-lösning EasyGard både i Sverige och på internationella marknader. Falck Alarm kommer att addera egna tjänster till Easygard så som larmcentral, väktarutryckning med mera. Falck skall dels marknadsföra EasyGard till både konsument- och företagsmarknaden, men även använda lösningen i sin egen verksamhet.

Avtalet möjliggör även för IQObject att erbjuda Falcks larmcentral som en extra tjänst till EasyGard som säljs i kanaler vid sidan om Falck.

KORT OM EASYGARD

EasyGard är en spårbar mikrolarmslösning, komplett med både hårdvara, programvara och tjänster. EasyGard är mycket enkla att använda och fungerar i alla GSM-länder. Huvudmarknad för EasyGard är familjens säkerhet och trygghet, fördelat på Individen, Personlig egendom, samt Fordon. EasyGard kan användas på platser och i sammanhang där larmlösningar tidigare inte varit möjliga på grund av högt pris, avsaknad av elström, fast telekommunikation eller utrymme.

Mer information om EasyGard finns på www.easygard.se

FAKTA OM FALCK ALARM

Falck Alarm ingår i Group 4 Securicor som ett världsomspännande säkerhetsföretag med 340.000 anställda och omsatte 2003 över 51 miljarder svenska kronor. Group 4 Securicor i Sverige består av tre bolag: Bevakning (Falck Security), Alarm (Falck Teknik, falck@home, Falck Larmcentral), samt Falck Värde (Falck Värde).

Se vidare på www.falcksecurity.com

FAKTA OM IQOBJECT

IQObject utvecklar och marknadsför EasyGard - spårbara mikrolarmlösningar - som är ett koncept av både hårdvara, programvara och tjänster. IQObjects lösningar är mycket enkla att använda och fungerar i alla GSM-länder (idag 216). IQObject är virtuell GSM-operatör och använder Telias infrastruktur. IQObjects huvudmarknad är familjens säkerhet och trygghet, fördelat på Individen, Personlig egendom, Fordon och båtar. EasyGard™ kan användas på platser och i sammanhang där larmlösningar tidigare inte varit möjliga på grund av hög kostnad, avsaknad av elström, telekommunikation eller utrymme. Marknaden förväntas i Europa omsätta 130 miljarder SEK enligt konsultföretaget Strategis Group.

Se vidare på www.iqobject.se

För ytterligare information kontakta:

Ulf Orhaug – VD
Mobil: 0708-49 38 87
ulf.orhaug@iqobject.com ”


Rasmus Palmqvist
Placeringsansvarig
Sound Invest
 
« Tillbaka