iZafe: Rapport
2023-08-25

"Finansiell utveckling i sammandrag

- Nettoomsättningen för kvartalet uppgick till 403 (84) TSEK, en tillväxt med 380 % jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Ökningen i omsättningen kan dels hänföras till organisk tillväxt, dels till tillväxt genom förvärv, då Pilloxa förvärvades i december 2022. Exkluderat omsättningen från förvärvat bolag så uppgick tillväxten till 198 %. Kvartalets omsättning utgörs av intäkter hänförliga till försäljning av den digitala läkemedelsroboten Dosell samt av försäljning av det medicintekniska hjälpmedlet Pilloxa. Pilloxa AB förvärvades den 28 november 2022 och ingår därför inte i kvartalets omsättning för föregående år.
- Rörelseresultat för kvartalet uppgick till -5 097 (-5 184) TSEK.
- Resultat efter finansiella poster för kvartalet uppgick till -5 136 (-5 233) TSEK.
- Periodens kassaflöde uppgick till -3 496 (-7 155) TSEK.
- Resultat per aktie för kvartalet före / efter utspädning uppgick till 0,0 (-0,1) SEK.
- Eget kapital per aktie uppgick vid periodens slut till 0,2 (0,4) SEK.
- Soliditeten vid periodens slut uppgick till 82,4 (81,8) procent.

Väsentliga händelser under kvartalet

- iZafe har tecknat ett samarbetsavtal med spanska Ti-Medi för rättigheterna att sälja och marknadsföra medicineringsroboten Dosell. Ti-Medis minsta åtagande över en fyraårsperiod är värt minst 12 MSEK.
- iZafe har tecknat ett samarbetsavtal med MDM Pulse för rättigheten att sälja och marknadsföra läkemedelsroboten Dosell i Portugal. MDM Pulse minimumåtagande under en femårsperiod uppgår till 12,2 MSEK för att därefter generera en återkommande licensintäkt på minst 4,2 MSEK årligen.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

- iZafe framgångsrikt genomfört alla nödvändiga tekniska integrationer och anpassningar föra att lansera Dosell på den holländska marknaden. Bolaget ska nu leverera 50 enheter för testning. Efter framgångsrikt testande kommer resterande 1 000 enheter att levereras succesivt under året.

Kommentar från VD
Det är med stor tillfredsställelse jag delar med mig av de senaste framstegen och utvecklingen i vårt företag under det gångna kvartalet. Trots en initialt låg omsättning har vårt fokus på rätt strategier och åtgärder resulterat i en positiv ökning av vår omsättning. Denna ökning, även
om den må vara måttlig, markerar en vändpunkt i rätt riktning. Tillsammans med vår kontinuerliga strävan att effektivisera och minska kostnaderna, står vi nu på en stabil grund.

Jag känner mig övertygad om att den likviditet vi erhöll i mars kommer att vara tillräcklig för att föra oss till en kassaflödespositiv position. Vår beslutsamhet att optimera vår ekonomi och kapitalanvändning har satt oss på denna lovande väg framåt. Jag vill rikta ett hjärtligt tack till er för ert fortsatta förtroende och investering i vårt bolag. Er tro på oss har varit en avgörande faktor i vår framgång.

Under första halvåret kommunicerade vi om flera betydande ordrar som ligger framför oss. Nu är vår främsta prioritet att säkerställa att leveranserna avdessa ordrar genomförs smidigt. En av våra mest utmanande uppgifter är att leverera 1 000 enheter till Holland innan årets slut. De första 50 enheterna kommer att användas för att garantera en sömlös kundupplevelse med vår innovativa lösning, unikt anpassad efter den nederländska marknadens behov. Upplägget är ett resultat av vårt gemensamma arbete med satsningar från både partnern, holländska IVE Ventures och oss, där IVE Ventures investerat iett omfattande system där Dosell har en nyckelfunktion. Tester är för närvarande under genomförande och förväntas bli klara inom kort. När eventuella finjusteringar i den anpassade systemlösningen är på plats efter eventuell feedback från testerna så kommer vi successivt att leverera resterande enheter enligt plan.

Vi ser också positiva framsteg i Spanien, där planerna framskrider som tidigare kommunicerat. Under Q2 säkrades ett avtal värt minst 12 MSEK över fyra år, som inkluderar 1 800 Dosell-enheter.
Den spanska samarbetspartnern Ti-Medi levererar idag lösningar för att underlätta korrekt medicinering till över 650 apotek i Spanien och Portugal. Under hösten arbetar vi intensivt för att anpassa Dosell och kundresan för den spanska marknaden, som förhoppningsvis kommer att leda till en omfattande lansering under första kvartalet 2024.

Även i Italien har vi arbetat vidare för att utveckla våra samarbeten. Vår partner har under en tid arbetat med att nå en bredare acceptans för dospåsar på den italienska marknaden. I dagsläget genomför de en investeringsrunda för att säkra nödvändigt kapital för att accelerera försäljningen av våraläkemedelsrobotar tillsammans med sina innovativa dospåsar i större omfattning.

I Storbritannien står vi på tröskeln till att genomföra vår första pilot, vilket är en milstolpe för oss. Detta markerar starten på en gradvis ökandeförsäljning som förväntas ta fart från årsskiftet. Storbritannien är en marknad med enorm potential, och vi förutser en stadig tillväxt i takt med att marknaden mognar.

I hemregionen, Norden, har vårt arbete med kommuner i Sverige och Norge gett resultat. Beslutet att utöka användningen av Dosell inom dessa kommuner är en tydlig indikation på att vår produkt uppskattas för sin enkelhet, funktionalitet och dess förmåga att avlasta vården genom att säkerställa korrektmedicinering i rätt tid. Jag är optimistiskt inställd till att vi kommer att se en ökande efterfrågan även här i Norden under hösten, och en positiv trendsom förväntas växa avsevärt under det kommande året.

Vårt senaste förvärv, Pilloxa, har tillfört ytterligare värde till vår portfölj. Vårt fokus nu ligger på att säkerställa kundnöjdhet genom smidiga leveranseroch att maximera potentialen hos våra nya kunder. Framåt siktar vi på att sammanfoga våra koncept till ett världsunikt koncept som kan hjälpa patienten i alla skeden oavsett hur man sköter sin medicinering, men just nu ligger vår primära inriktning på att säkerställa Dosell-leveranserna till våra partners runt om i Europa.

Sammanfattningsvis står vi starkare och mer välförberedda än någonsin. Med en stabil kassa som förväntas föra oss till ett kassaflödespositivt läge, tillsammans med flertalet erhållna beställningar och en växande efterfrågan, blickar vi entusiastiskt fram emot den stundande hösten. Jag är övertygad omatt jag, tillsammans med mitt fantastiska team, kommer att kunna uppnå enastående resultat.

Återigen, stort tack för ert ovärderliga förtroende som aktieägare."
 
« Tillbaka