Consilium: Ny stororder!
2016-02-23

"Consilium har erhållit en order om 45 MSEK i Förenade Arabemiraten

Consilium Fire safety & Automation har erhållit en order i Förenade Arabemiraten för installation, test och idriftstagande av instrumentering samt styr- och kontrollsystem till NORM-anläggningen, som byggs för hantering av naturligt radioaktivt material från olje- och gas borrning. Ordervärdet är 45 MSEK.

Consilium Fire safety & Automation är en ledande leverantör av kompletta systemlösningar för brandsäkerhet inom nischmarknader med höga säkerhetskrav och höga skyddsvärden. Dessutom erbjuds instrumentering och styr- och kontrollsystem till våra kunder inom olje-, gas- och kraftindustrin.

Ovannämnda order kommer från Intecsa (EPC bolag från Spanien), och omfattar bland annat installation, test och idriftstagande av instrumentering för kontroll och övervakning av temperatur, tryck, nivå, flöde, m.m., pumpar, separatorer, samt rörsystem, gasdetektion och övervakningssystem för radioaktivitet, elektriska system, transformatorer och styr- och kontrollsystem för anläggningen. Slutkunden är TAKREER, som ingår i Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC).

NORM- (Naturally Occuring Radioactive Materials) anläggningen byggs för hantering av det naturliga radioaktiva avfall som genereras från borrningsaktiviteter vid de olje- och gas oljefält i Förenade Arabemiraten som kontrolleras av ADNOC.

– ”Anläggningar med höga skyddsvärden utgör huvudmarknad för Consilium Fire safety & Automation”, säger Ove Hansson, vd för Consilium."
 
« Tillbaka