Consilium, stororder!
2016-01-26

"Consilium har erhållit en order att leverera kompletta brandsäkerhetssystem till två solkraftverk, Noor 2 och Noor 3, i Quarzazate, Marocko. Ordervärdet uppgår till 45 MSEK.

Consilium är en ledande leverantör av kompletta systemlösningar för brandsäkerhet inom nischmarknader med höga säkerhetskrav och höga skyddsvärden. Ovannämnda order, från SEPCO III Electric Power Construction Corporation, omfattar kompletta brandsäkerhetssystem, med branddetektion och alarm samt vatten och skumsläckning, för två solkraftverk med parabol- och tornteknologi, vilka har en total kapacitet om 350 MW. Solkraftanläggningen kan lagra solenergi i form av uppvärmt smält salt, vilket tillåter energiproduktion även under natten.
Maroccan Agency for Solar Energy (MASEN) är ansvarig för utveckling av förnybar energi i Marocko, och ansvariga för utvecklingen av Noor Solar Energy Project, vilket är världens största solkraftssatsning.
Solkraftverket Noor 1 har just tagits i produktion. ACWA Power International (Saudi Arabia) är ansvarigt för byggnationen a solkraftverken Noor 2 och Noor 3. ACWA har lagt ut projekten på ett konsortium bestående av SEPCO III (Kina) och Sener (Spanien). SEPCO III är ett construction-bolag och Sener är en teknik-bolag som levererar parabol- and tornteknologi för solkraft. MASEN har även beslutat att bygga solkraftverket Noor 4 med en kapacitet om 400 MW.

– ”Investeringar i solenergi ökar globalt, och den generella efterfrågan på energiproduktion är stark i många regioner. Vi förväntar oss en betydande ökning av vår globala försäljning av brandsäkerhetssystem till kraftverk under de närmaste åren”, säger Ove Hansson, vd för Consilium."
 
« Tillbaka