Consilium: Order
2014-11-03

"Consilium Korea har erhållit en order på brand- och gaslarm till 10 LNG (Liquid Natural Gas) fartyg, med en option på utrustning till ytterligare 6 identiska fartyg, som ska transportera flytande naturgas. Det totala ordervärdet exklusive optioner är 12 MSEK.

Alla 10 LNG-fartyg har samma design. Fartygen byggs för att klara krävande vinterförhållanden och ska klara att bryta is som är 2,1 meter tjock, och klara temperaturer ned till minus 52 grader celsius.

Innan naturgasen pumpas ombord på ett LNG-fartyg kyls den ned till minus 162 grader celsius. Detta gör naturgasen flytande, vilket komprimerar tankbehovet 600 gånger. Varje fartyg har en lastkapacitet på 172.000 m3 flytande naturgas.

Fartygen byggs på det sydkoreanska varvet Daewo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) , för de tre rederierna Teekay, Sovcomflot och Mitsui OSK Lines.

- Denna order stärker Consiliums position som ledande leverantör av brand- och gaslarm till specialfartyg med höga säkerhetskrav, säger koncernchefen Ove Hansson."
 
« Tillbaka