Consilium: Höjd riktkurs m m
2006-02-06

I dagens nummer höjer Stockpicker Newsletter riktkursen för Consilium till 52 kr samtidigt som köprekommendationen kvarstår.

För några dagar sedan kommenterade Smallcap.se storordern på S-VDR så här:

”Consilium
Kommentar 05-11-30

Idag meddelade Consilium att bolaget erhållit en rekordstor order avseende marina färdskrivare. Avtalet omfattar minst 175 färdskrivare, och kommer att levereras under fyra års tid. Beställare är danska AP Moller – Maersk Group. Förutom färdskrivarna omfattar avtalet projektledning, installation och service. Consilium kommer att inrätta en separat affärsprocess för att hantera denna beställning. Bolaget räknar med mängder av order på marina färdskrivare 2006/2007. En viktig anledning är de nya internationella regler som innebär att samtliga fartyg måste utrustas med marina färdskrivare senast 2010.

Fortsatt kurspotential
I vår analys 2005-09-22 angav vi riktkursen i Consilium till 44 SEK. Denna nivå är nu passerad. Med tanke på bolagets mycket starka position inom marina färdskrivare, räknar vi med fortsatt betydande uppgångspotential i aktien. Vi väljer därför att inte upprepa målkursen. Enligt vår bedömning är potentialen betydligt större än risken i aktien.”

Rasmus Palmqvist
Placeringsansvarig
Sound Invest

 
« Tillbaka