MediRätt: Ny patentstrid
2014-02-07

"CompuGroup Medical vill ogiltigförklara Medcheck AB:s patent

Medcheck AB har tidigare påtalat att CompuGroup Medical (CGM) gör patentintrång. Den tyska journalbolagsjätten väljer nu att väcka talan om ogiltigförklaring av Medcheck AB:s patent bakom bolagets system för enkel läkemedelsgenomgång, Medcheck. Systemet förhindrar läkemedelsbiverkningar hos multimedicinerande äldre patienter.

Patentet (SE535313) har beviljats efter granskning hos PRV och det föreligger sedan tidigare ett antal invändningar mot patentet som bemötts av bolagets patentombud och advokater. Medcheck har legat i förhandlingar med CGM och sedan parterna inte kommit överens har CGM valt att gå den juridiska vägen.

”Som jag tidigare sagt är det inte ovanligt att en part i ett patentintrångsmål försöker få patentet ogiltigförklarat för att undkomma intrånget. CGM har valt att gå den vägen genom att väcka ogiltighetstalan vid Stockholms tingsrätt. Medcheck avser att försvara sitt patent. Inget av det som framkommit i stämningsansökan har ändrat Medchecks uppfattning om patentets giltighet och inte heller bolagets inställning till CGM:s patentintrång”, säger en av bolagets advokater Ragnar Lundgren på GOZZO Advokater."
 
« Tillbaka