Consilium - stororder!
2006-01-09

"Consilium levererar marina färdskrivare till Rysslands största rederi

Marinelektronikföretaget Consilium har erhållit en order att leverera över 70 marina färdskrivare (S-VDR) till det ryska rederiet FESCO (Far Eastern Shipping Company). Leveranserna kommer huvudsakligen att ske under 2006-2009.

FESCO, noterat på Moskvabörsen sedan 1992, grundades 1880 och är Rysslands största rederi med huvudkontor i Vladivostok. Consilium samarbetar sedan många år med FESCO och har tidigare levererat såväl marina färdskrivare till deras passagerarfartyg som fartygsloggar och navigationsradar till delar av deras fartygsflotta. FESCO är ett mycket kvalitets- och säkerhetsmedvetet rederi och var redan 2002 bland annat de första att installera en marin färdskrivare på ett ryskt fartyg.

Avsikten med FESCO:s beställningar är att möta de krav som ställs i det nya regelverket för äldre handelsfartyg över 3 000 bruttoton. Enligt regelverket, som utfärdats av FN-organet IMO (International Maritime Organization), ska alla redare utrusta alla sina befintliga handelsfartyg som trafikerar internationella farvatten med en förenklad marin färdskrivare (S-VDR) tidigast från 1 juli 2006 och framåt beroende på fartygsstorlek. Sedan den första juli 2002 finns krav på att alla nybyggda handelsfartyg över 3 000 bruttoton måste ha en marin färdskrivare (VDR) installerad.

– Consilium har under lång tid levererat utrustning till FESCO:s fartyg och denna stora order på marina färdskrivare är ytterligare ett bevis på FESCO:s förtroende för Consilium och våra produkter. Den här ordern kommer även att stärka vår framskjutna position på den ryska marknaden, säger Ove Hansson, Vd för Consilium.


Stockholm 2006-01-09

CONSILIUM AB (publ)"

 
« Tillbaka