ECOMB: Ny order!
2013-05-15

"Västervik – 1:a Ecotube-projektet i Sverige på 12 år!

ECOMB har fått en ny order för installation av ett Ecotube-system på Panna 1 i Stegeholmsverket. Anläggningen ägs av Västervik Miljö & Energi AB och fjärrvärmepannan eldas med biobränsle. Ordervärdet är på 2,6 MSEK.

Stegeholmsverket, som tidigare enbart levererat varmvatten till Västerviks fjärrvärmenät, har nyligen kompletterats med en ny kraftvärmepanna för samtidig produktion av elektricitet (5 MW turbin) och fjärrvärme. Den nya pannan kostar ca 300 MSEK.

Vår leverans omfattar ett Ecotube-system, vår unika patenterade teknik för gasomblandning och förbränningsoptimering. Under 2009 tog vi tillsammans med Västervik Miljö & Energi fram ett komplett system med Rökgasrecirkulation till Panna 1 – ett första steg i åtgärdsprogrammet för förbättrad förbränning. Leveransen av ett Ecotube-system är steg två i detta program, vilket bekräftar kundens förtroende för våra kunskaper och förslag till systemlösningar.

Projektet kommer att gå igång direkt och merparten av installationsarbetet beräknas ske efter sommaren med driftsättning under Q4 2013."

 
« Tillbaka